Stomatologie

Stomatologie

Dr. Gerald Nuredini

medic specialist chirurgie dento-alveolară

Dr. Ștefania Chisamera

medic dentist

Dr. Laura Elena Cebuc

medic stomatolog generalist

Servicii medicale:

Specializarea stomatologie

 • Igienizare: detartraj/periaj

  Este mai usor să previi decât să tratezi, așadar, medicii noștri vă recomandă efectuarea unei igienizari o dată la 6 luni-1 an, pentru a păstra ,brsănătatea gingiilor dumneavoastră.
  Detartrajul se face cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete și, utilizând anse speciale, se îndepărtează tartrul (piatra) de la nivelul dinților și se stimulează circulația sângelui. Apoi, tratamentul este completat de periajul profesional care se face cu paste profilactice, îndepărtându-se astfel și cele mai mici reziduuri și lăsând o senzație de prospețime de lungă durată.

 • Coroane și punți dentare

  Coroanele dentare se aplică pe dinte pentru a-l acoperi (îmbrăca), fie din rațiuni estetice, fie pentru a-l proteja atunci când substanța dentară rămasă este prea redusă cantitativ pentru a susține forțele masticatorii.

  Punțile dentare (lucrările dentare) se aplică atunci când există un dinte/ dinți lipsă, pentru a umple aceste spații. Această soluție se alege atunci când, din diverse motive, implantul dentar nu poate fi o soluție în cazul respectiv. Pot fi realizate din ceramică presată, zirconiu cu (CEREC) sau, clasic, ceramică pe schelet metalic.

  Sistemul CEREC este folosit și pentru realizarea lucrărilor dentare pe implanturi doar într-o singură ședință, eliminând timpii mari de așteptare ale variantei clasice, cu tehnicianul dentar (ceramică pe schelet metalic). Așadar, medicul va alege cea mai buna opțiune CEREC pentru dumneavoastră: fie bont protetic (zirconiu) și coroană cimentată peste acesta (split crown) sau coroană înșurubată (screw retained crown). Coroanele/ punțile pot fi realizate fie din ceramică presată (emax, empress), din zirconiu (inCoris TZI meso), teliocad (lucrări provizorii).

 • Încrustații

  Incrustațiile sunt reconstrucții dentare de precizie micronică ce completează porțiuni lipsă din coroana unui dinte.

Inlay/onlay

De ce să alegi un inlay/onlay CEREC în detrimentul unei coroane dentare sau a unei obturații (plombe) clasice?

Protetica

Chiar daca majoritatea dintilor dumneavoastra lipsesc, sau dentistul a decis ca trebuie extrasi, exista solutii! Una dintre ele este aplicarea unei proteze dentare mobilizabile. Protezele dentare sunt cea mai rapidă soluție de obținere a unui zâmbet complet funcțional, la un cost redus, cu rezultate apropiate de dinții naturali.
Scopul acestora este de a ajuta la refacerea funcției masticatorii, într-un mod confortabil, pentru o soluție de protetică dentară clasică
Cu puțină răbdare și bunăvoință, la sfârșitul ședințelor de tratament (în general sunt 5) veți putea pleca acasă cu un plus de confort și siguranță!
Protezele dentare ELASTICE sau FLEXIBILE sunt din ce în ce mai căutate de către pacienți, ăn detrimentul celor clasice, din acril. Acest lucru este posibil datorita avantajelor pe care le ofera acestea:

Obturații (plombe) din compozit fotopolimerizabil

Atunci cand dintele prezintă o carie, aceasta se indepartează cu ajutorul unor freze speciale și în locul ei se aplică și se modelează un material numit compozit care se intărește cu o lampă cu raze UV, prin procesul de fotopolimerizare.
În clinica nostră se folosesc doar materiale de calitate superioara: MICERIUM, IVOCLAR, care să asigure atât estetica cât și buna funcționalitate a dinților dumneavoastră.

Inainte

Dupa

Obturatia estetica nu este o simpla plomba, ci o modalitate prin care putem preveni complicatii ce duc la pierderea completa a dintelui. Astfel, putem repara usor, rapid, intr-un mod estetic dintele prin aplicarea unui material (din rasina) din care se construieste, practic, asa numita plomba dentara. 

 • Stomatologie pediatrică

  Vizita la stomatolog, de cele mai multe ori, este perceputa ca o activitate care aduce teama si disconfort. Haideti sa schimbam acest lucru, impreuna, pentru generatiile viitoare! Asadar, parintilor, va invitam sa va aduceti copiii la un consult de specialitate inca de la aparitia primilor dinti! Asfel, copilul dumneavoastra va percepe vizita la dentist ca pe ceva normal, chiar distractiv, pentru ca medicii nostri vor explica micutului cum sa se spele corect pe dinti, ce face aparatura din cabinet, prin filmulete educative si joc.

  Realizam proceduri de preventie, cum ar fi periaje, fluorizari, sigilari, dar si terapia cariei sau alte tratamente cu cea mai mare atentie, astfel incat copilul dumneavoastra se va bucura ca este la stomatolog.

 • Radiologie digitală

  Pentru a putea diagnostica corect afecțiunile dumneavoastră dentare, dar și pentru a verifica corectitudinea tratamentelor efectuate, în clinica noastră putem realiza radiografii digitale intraorale la nivelul a 1-3 dinți.

  Beneficii:

  • timpul de expunere este extrem de redus, iar imaginea radiologică este afișată pe loc; nu necesită timp de prelucrare ca la radiografiile clasice, pe film.
  • doza de radiații este foarte mică, echivalent cu a merge 6 minute afară, vara, pe o vreme însorită.
  Cercetările atestă o reducere a radiației de până la 80% în momentul utilizării unui senzor digital comparativ cu folosirea unui film radiologic;
  • calitate superioară a imaginii obtinute;
  • ecologic: nu este folosită nicio substanță chimică pentru developare.

  Totuși, există posibilitatea să fiți îndrumat către un alt centru de radiologie dentară atunci când avem nevoie de o imagine de ansamblu a cavității orale OPG și CT.

*In limita plafonului disponibil, serviciile de stomatologie sunt decontate de CAS. 

Prețuri stomagologie

Află mai multe despre serviciile noastre: